vrijdag 29 november 2013

Kerst shoppen (vervolg)

Op zaterdag gingen we weer een dag shoppen.

Met vriendin M was ik in februari bij 't Hoogehuys in Kessenich (B) geweest. Daar wilden we met de kerst nog wel eens terug!

Zaterdag dus vroeg op en vriendin M ophalen. Na een kopje koffie in haar gezellige huis naar BelgiĆ« gereden. De eigenaresse van 't Hoogehuys had ons geadviseerd vroeg te komen omdat het later op de dag echt druk zou zijn. We waren er om 10.15 en het was al gezellig druk toen we kwamen. Op de kerst-open-dagen heeft de eigenaresse ook de beneden verdieping van haar huis opengesteld en zeer sfeervol aangekleed met veel kerstdecoratie. Het was echt heel mooi en zeker de moeite waard. Sis 2 kocht een mooie strik die wordt gemaakt waar je bij staat. Heel veel keuze uit mooi breed lint. Van satijn maar ook van jute enzo. Sis 1 koopt een dennenappel met een haak er aan. Hieraan kun je een lichtje hangen vanuit een kast zeg maar(eigenlijk zijn ze om sokken aan de haard te laten hangen). M koopt een hele mooie kruk voor bij de eettafel thuis. Met een leren zitting.Daarna reden we naar Maaseik, naar Barbotine, die had ook een open huis, boven haar winkel. Een paar deuren verder zit het 't Maaseiker Woonhuys, ook mooie spullen en sfeervol ingericht.

Door Limburg ging het verder richting Duitsland. Bij de grens bij Vlodrop deden we eerst twee tuincentra aan die naast elkaar liggen: Daniƫls en tuincentrum Schmitz. Mooi kerstshows en leuke spullen.


Vlak voor of zowat op de grens ligt het mooie winkeltje van Jill en Co. Dat vond ik ook weer prachtig. Veel mooie kransen met leuke deco en veel leuk spullen die ik toch verder nog nergens had gezien. Want dat heb je natuurlijk wel na 5 tuincentra, dat je dezelfde spullen ziet liggen.

In Duitsland, in Heinsberg, gaan we naar de Depot. Leuke spulletjes gevonden. Deze Depot is wel veel kleiner als de Depot die normaal in Eschweiler bezoeken. Depot had dit jaar erg leuke bakspullen (koekstempels, schorten, blikken etc) maar die waren dus niet in Heinsberg. We gaan naar de grote supermarkt, ook altijd weer leuk.
En als eind van deze 2 shopdagen gaan we uit eten in Heinsberg. Echte Wienerschnitsel. Dat hoort bij Duitsland. Met natuurlijk een heerlijk ijsje toe.Veel tassen in de gang zaterdagavond.
Zondag alles uitgepakt.


Afdeling eten en drinken:                                                                 Afdeling huishoudelijk       
                                                                                                          en gebruiksvoorwerpen:

Afdeling kerst:

 
 

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk. Mijn oudershuis staat in de buurt van Maaseik en zelf woon ik in kreis heinsberg. Zijn jullie ook bij Schaffrath geweest en tegenover het grote warenhuis is een hele grote winkel met allemaal kerstdecospullen. Jill en Co. Is absoluut mijn lievelingswinkel, zo'n leuke spullen, ook kleding en ontzettend vriendelijk.
  Groetjes Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Karen
  Wat leuk dat je Heinsberg zo goed kent. Wij hebben vooral Depot gezien. Aan het eind van de zaterdag is toch heel veel al dicht in Duitsland. We gaan het voor volgend jaar op het lijstje zetten. Winkeltips zijn altijd welkom!
  Bedankt voor je reactie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klopt, de meeste winkels gaan om 2 of om 4 uur dicht. Dus eerst naar heinsberg en dan naar jill and Co en de tuincentrums.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. http://www.greenwoodhomedecoration.nl/kerstshow-2013/

  BeantwoordenVerwijderen